Rådgivning, ReCopy, Recycling

Vi må ikke kalde en brugt kopimaskine bæredygtig, men hvad skal man se på når man vælger en evt. ReCopy kopimaskine?

Når du vælger en f.eks. refurbished ReCopy kopimaskine, er der flere faktorer, du bør overveje. Her er nogle af de vigtigste ting at tænke på:

  1. Energibesparelse: Vælg en kopimaskine, der bruger mindre energi. Der findes modeller, der har funktioner, der automatisk slukker for maskinen, når den ikke er i brug i et stykke tid. Nogle modeller har også en “dvale”-tilstand, der reducerer strømforbruget, når maskinen er tændt, men ikke i brug.
  2. Papirbesparelse: Sørg for, at din kopimaskine har funktioner, der kan hjælpe dig med at reducere papirforbruget. Nogle kopimaskiner kan f.eks. printe på begge sider af papiret, og andre har funktioner, der kan skanne dokumenter og sende dem elektronisk.
  3. Genbrugsmaterialer: Vælg en kopimaskine, der er lavet af genbrugsmaterialer og som også er nem at genanvende, når den ikke længere kan bruges. Det er også vigtigt at overveje, hvordan maskinens patroner og andre forbrugsvarer kan genanvendes eller genopfyldes.
  4. Miljøcertificering: Se efter kopimaskiner, der er certificeret af en anerkendt miljøorganisation, som f.eks. Energy Star eller EPEAT, som garanterer, at maskinen opfylder visse miljøstandarder.
  5. Længere levetid: Vælg en kopimaskine fra et pålideligt mærke, og sørg for at den har en længere levetid. Hvis maskinen holder længere, vil du også skulle skifte den ud mindre ofte og dermed spare ressourcer.
  6. Reduktion af kemikalier: Overvej at vælge en kopimaskine, der bruger mindre kemikalier i produktionen. Dette kan være mere miljøvenligt og også være bedre for sundheden på arbejdspladsen.

At købe en brugt kopimaskine er ikke ubetinget bæredygtigt, men ved at købe eller leje en brugt kopimaskine forlænger du maskinens levetid med mindst fire år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.